Castraveti murati in otet, in saramura , bulgaresti , la borcan la butoi, pentru iarna, de vara.
Saturday, June 26, 2010
Castraveti murati cu conopida si gogosari
Ingrediente:
20 kg castraveti
o conopida
2 kg gogosari
otet 9 grade
4 plicuri de amestec pentru muraturi -solutie ungureasca
cate 6 linguri de zahar pentru fiecare plic de amestec pentru muraturi
un plic cu foi de dafin
Un plic cu amestec pentru muraturi de acest fel este suficient pentru 2 borcane de 5 l, adica pt cca. 7-8 kg de catraveti.
Mod de preparare: Se spala castravetii, conopida si gogosarii, si se pregateste solutia pentru murat conform instuctiunilor de pe ambalaj-se pune 4,5 l apa la fiert, apoi se adauga plicul cu amestec si 6 linguri de zahar pentru un plic cu amestec, si foi de dafin. Se fierbe cateva minute, apoi se lasa la racit si se adauga 800 ml de otet la un plic de amestec. Nu se adauga conservanti.
Compozitia astfel obtinuta se adauga calda peste castravetii combinati cu conopida si gogosari. Se lasa cca 3-4 ore si se mai competeaza cu aceasta solutie fiecare borcan ( deoarece dupa un timp scade apa, fiindca este absorbita de castraveti), apoi se inchid borcanele, fie cu capacele lor, fie cu celofan.