Friday, July 13, 2012

Castraveti murati de vara


Ingrediente:

2 kg castraveti
10 -12 crengi marar verde
3 linguri de sare mare
4-5 catei de usturoi
ardei iute
hrean
o felie piine.

Mod de preparare:

Intr-un borcan de 3 l se aseaza crengutele de marar si 1/2 radacina de hrean . Castravetii se spala si se taie capetele acestora. Se cresteaza apoi in 4 in forma de cruce.Castravetii se aseaza vertical in borcan , se adauga sarea iar intre castraveti se aseaza usturoiul curatat, ardeiul iute taiat in doua si restul de hrean. Se adauga apa putin calduta si deasupra se pune o feliuta de piine. Borcanul se pune la soare , acoperit cu un capac(farfuriuta), timp de 2 zile. Apoi se arunca piinea si se pune borcanul la umbra. Se poate servi. Cine doreste castravetii mai acri ii mai lasa o zi la soare.